Publikavimo data: 2025-08-18
Pomidorų ir suluguni salotos su alyvuogėmis ir žolelėmis
Pagal šį receptą ruošiamos gruziniškos salotos, kurios išsiskiria neįprastu skonio deriniu ir nuostabiu aromatu. Patiekalas yra labai sotus ir sveikas. Išskirtinis šių salotų bruožas - graikiniai riešutai, kurie puikiai dera su švelniu sūriu ir sultingomis daržovėmis, jas papildydami ir padarydami dar gardesnes. Nepaisant daugybės ingredientų, patiekalą lengva paruošti ir jam pagaminti nereikia daug laiko. Jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o agurkus - apskritimais. Suluguni supjaustykite mažais kubeliais. Alyvuoges perpjaukite per pusę. Į dubenį sudėkite smulkintus graikinius riešutus, suberkite svan druską, kalendrą, hmeli-suneli ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite patiekalą. Į lėkštę sudėkite žolelių lapelius. Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius, agurkus, alyvuoges, alyvuoges ir suluguni griežinėlius. Paruoštas salotas apliekite linų sėmenų aliejumi ir apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais su prieskoniais.
Kategorijos