Publikavimo data: 2024-01-19
Pomidorų lecho žiemai su morkomis ir paprikomis receptas
Lecho žiemai su paprikomis, morkomis ir pomidorais yra puikus garnyras iš stiklainio prie keptos mėsos ar dešrelių. Lecho yra iš Vengrijos kilęs patiekalas. Vėliau jis išpopuliarėjo visoje Europoje, ypač Šiaurės Vokietijoje. Vengrijoje lecho patiekiamas kaip visavertis patiekalas su baltos duonos riekelėmis.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną, česnaką ir morką. Iš paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas. Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C.
Žingsnis 2
Pirmiausia sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Dėkite stiklainius ir dangtelius į iki 110 °C įkaitintą orkaitę, neuždengdami stiklainių dangteliais. 0,5 litro talpos stiklainiai sterilizuojami 10 minučių, o litriniai - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o kai jie bus pašildyti, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol jis visiškai atvės.
Žingsnis 3
Paprikas supjaustykite griežinėliais, morkas ir svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o česnakus susmulkinkite. Pomidorams pašalinkite kotelius ir supjaustykite juos kubeliais.
Žingsnis 4
Įkaitinkite puodą su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus 5 minutes. Įpilkite 100 ml vandens, česnaką, saldžiąją papriką ir morkas su prieskoniais.
Žingsnis 5
Daržoves troškinkite, kol suminkštės, apie 20 minučių.
Žingsnis 6
Sudėkite pomidorus ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 7
Daržoves sutrinkite trintuvu. Tada supilkite actą ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Į stiklainius sudėkite lecho. Suvyniokite stiklainius ir iš karto po suvyniojimo apverskite stiklainį dangteliu žemyn ir uždenkite šilta medžiaga. Leiskite preparatui lėtai atvėsti, o tada padėkite jį tamsioje vietoje.
Žingsnis 9
Lecho patiekite kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų, užtepkite ant skrudintų bagetės riekelių arba įdėkite į makaronus.
Kategorijos