Publikavimo data: 2024-03-28
Pomidorų, morkų ir paprikų adžika
Adžika - tai kaukazietiškas užkandis, paplitęs visoje posovietinėje erdvėje. Yra daugybė jo variantų: daržovių, iš aitriųjų paprikų, cukinijų, pomidorų, su obuoliais ir t. t. Yra receptų ir su terminiu apdorojimu, ir be jo. Šiame straipsnyje pateikiamas nestandartinis adžikos variantas iš paprikų, pomidorų ir morkų su obuoliu. Gaunasi apie 3-5 pusės litro stiklainiai, kuriuos galima sukti žiemai.
Žingsnis 1
Paprikas ir aštriąsias paprikas supjaustykite mažais gabalėliais, kuriuos bus patogu sumalti mėsmale.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 3
Iš obuolių pašalinkite sėklas ir taip pat supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 4
Visas daržoves (įskaitant obuolius) sumalkite mėsmale.
Žingsnis 5
Supilkite daržovių mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 1 valandą.
Žingsnis 6
Tada į daržoves supilkite augalinį aliejų, cukrų, druską ir actą. Išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Adžika paruošta.
Žingsnis 7
Supilkite adžiką į stiklainius. Būtinai sterilizuokite stiklainius. Tam pripilkite stiklainius vandens taip, kad vanduo juos visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį ir virkite 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant švaraus sauso rankšluosčio, kad nubėgtų visas vandens perteklius ir stiklainis išdžiūtų. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių. Užsukite stiklainius ir uždarykite dangteliais 24 valandoms. Po to padėkite juos į sandėliuką arba rūsį.
Kategorijos