Pomidorų, morkų ir paprikų adžika pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika

Adžika - tai kaukazietiškas užkandis, paplitęs visoje posovietinėje erdvėje. Yra daugybė jo variantų: daržovių, iš aitriųjų paprikų, cukinijų, pomidorų, su obuoliais ir t. t. Yra receptų ir su terminiu apdorojimu, ir be jo. Šiame straipsnyje pateikiamas nestandartinis adžikos variantas iš paprikų, pomidorų ir morkų su obuoliu. Gaunasi apie 3-5 pusės litro stiklainiai, kuriuos galima sukti žiemai.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
84 kcal.
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 4/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika Žingsnis 1
Paprikas ir aštriąsias paprikas supjaustykite mažais gabalėliais, kuriuos bus patogu sumalti mėsmale.

Žingsnis 2

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite griežinėliais.

Žingsnis 3

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika Žingsnis 3
Iš obuolių pašalinkite sėklas ir taip pat supjaustykite skiltelėmis.

Žingsnis 4

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika Žingsnis 4
Visas daržoves (įskaitant obuolius) sumalkite mėsmale.

Žingsnis 5

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika Žingsnis 5
Supilkite daržovių mišinį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Troškinkite daržoves ant silpnos ugnies 1 valandą.

Žingsnis 6

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika Žingsnis 6
Tada į daržoves supilkite augalinį aliejų, cukrų, druską ir actą. Išmaišykite ir troškinkite dar 10 minučių. Adžika paruošta.

Žingsnis 7

Pomidorų, morkų ir paprikų adžika Žingsnis 7
Supilkite adžiką į stiklainius. Būtinai sterilizuokite stiklainius. Tam pripilkite stiklainius vandens taip, kad vanduo juos visiškai apsemtų. Užvirinkite vandenį ir virkite 15-20 minučių. Atsargiai išimkite stiklainį žnyplėmis ir padėkite ant švaraus sauso rankšluosčio, kad nubėgtų visas vandens perteklius ir stiklainis išdžiūtų. Dangtelį sterilizuokite tokiu pat būdu - virkite jį 5-10 minučių. Užsukite stiklainius ir uždarykite dangteliais 24 valandoms. Po to padėkite juos į sandėliuką arba rūsį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos