Pomidorų padaže kepti mėsos kukuliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Pomidorų padaže kepti mėsos kukuliai

Skanūs ir sotūs mėsos kukuliai, kepti pomidorų padaže, patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Jų skonis priklauso ne tik nuo mėsos, bet ir nuo padažo, kuriame jie iškepti. Šiame recepte mėsos maltinukams galima imti bet kokią, geriau net sumaišyti kelias rūšis. Mėsos kukulių prieš tai kepti nebūtina, siųskite juos į orkaitę iš karto, dėl grietinės ir pomidorų padažo jie visada išeis sultingi.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Pomidorų padaže kepti mėsos kukuliai Žingsnis 1
Į puodą su ryžiais supilkite du puodelius vandens, užvirinkite ir virkite ryžius 10 minučių, kol jie pusiau išvirs. Tada nukelkite nuo ugnies ir nusunkite vandenį.

Žingsnis 2

Pomidorų padaže kepti mėsos kukuliai Žingsnis 2
Kepkite svogūną įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol taps permatomas, 3-4 minutes. Sudėkite morkas ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Giliame dubenyje paruoškite mėsos kukuliams skirtą mėsą. Sumaišykite pusę pakepintų daržovių, ryžius, maltą mėsą, kiaušinį, įberkite druskos, maltų pipirų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Pomidorų padaže kepti mėsos kukuliai Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje likusias daržoves užpilkite pomidorų sultimis ir užkaitinkite. Užvirkite ir virkite be dangčio apie 10-15 minučių, kad skystis šiek tiek išgaruotų. Sudėkite grietinę ir virkite kartu apie 5 minutes, kol mišinys šiek tiek sutirštės.

Žingsnis 4

Pomidorų padaže kepti mėsos kukuliai Žingsnis 4
Vandenyje pamirkytomis rankomis iš faršo suformuokite kotletukus ir sudėkite juos į kepimo indą taip, kad nesiliestų vienas su kitu. Užpilkite juos padažu ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos