Publikavimo data: 2025-08-20
Pomidorų padaže kepti mėsos kukuliai
Skanūs ir sotūs mėsos kukuliai, kepti pomidorų padaže, patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Jų skonis priklauso ne tik nuo mėsos, bet ir nuo padažo, kuriame jie iškepti. Šiame recepte mėsos maltinukams galima imti bet kokią, geriau net sumaišyti kelias rūšis. Mėsos kukulių prieš tai kepti nebūtina, siųskite juos į orkaitę iš karto, dėl grietinės ir pomidorų padažo jie visada išeis sultingi.
Žingsnis 1
Į puodą su ryžiais supilkite du puodelius vandens, užvirinkite ir virkite ryžius 10 minučių, kol jie pusiau išvirs. Tada nukelkite nuo ugnies ir nusunkite vandenį.
Žingsnis 2
Kepkite svogūną įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol taps permatomas, 3-4 minutes. Sudėkite morkas ir maišydami kepkite dar 5 minutes. Giliame dubenyje paruoškite mėsos kukuliams skirtą mėsą. Sumaišykite pusę pakepintų daržovių, ryžius, maltą mėsą, kiaušinį, įberkite druskos, maltų pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje likusias daržoves užpilkite pomidorų sultimis ir užkaitinkite. Užvirkite ir virkite be dangčio apie 10-15 minučių, kad skystis šiek tiek išgaruotų. Sudėkite grietinę ir virkite kartu apie 5 minutes, kol mišinys šiek tiek sutirštės.
Žingsnis 4
Vandenyje pamirkytomis rankomis iš faršo suformuokite kotletukus ir sudėkite juos į kepimo indą taip, kad nesiliestų vienas su kitu. Užpilkite juos padažu ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-50 minučių.
Kategorijos