Publikavimo data: 2024-06-15
Pomidorų pjaustymas
Kad nepriaugtumėte papildomų kilogramų, mėsą reikėtų ne kepti, o skrudinti. Pavyzdžiui, pietums galite paruošti keptus jautienos kotletus su pomidorais. Mėsą pjaustyti prieš kepant reikėtų dėl dviejų priežasčių - kad būtų sultinga, taip pat kad patiekalai būtų geriau virškinami. Mėsa, ypač jautiena, turi kietų raiščių, kuriuos sunku kramtyti ir taip apkrauna virškinimo sistemą. Kotletams su pomidorais geriau imti jautienos kepsnį, filė arba šlaunelę. Pageidautina, kad mėsa būtų brandinta, o ne troškinta.
Žingsnis 1
Paruoškite jautieną. Uždenkite mėsą maistine plėvele ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite pomidorų kotletus. Foliją supjaustykite dvigubai didesniais kvadratėliais nei mėsa. Į kiekvieną kvadratą įdėkite po gabalėlį jautienos. Ant viršaus uždėkite svogūną, po to - pomidorų griežinėlį. Aptepkite mėsą ir daržoves majonezu, pabarstykite petražolėmis ir suvyniokite į foliją. Į foliją suvyniotus kotletus sudėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Kategorijos