Publikavimo data: 2024-06-09
Populiari sriuba su rūkyta mėsa ir agurkais
Sriubos visada užėmė garbingą vietą šeimos meniu. Ir jos neketina užleisti savo pozicijų. Laikui bėgant jų receptai tampa vis įvairesni. Vis populiaresni tampa sudėtingi pirmieji patiekalai su daugybe ingredientų. Tačiau tai nereiškia, kad šeimininkei teks ilgai plušėti virtuvėje. Mūsų receptas leis jums paruošti turtingo skonio, įvairios sudėties sriubą, kuri taps vakarienės stalo puošmena.
Žingsnis 1
Paruoštą mėsą sudėkite į puodą, įdėkite vieną visą nuluptą morką ir svogūną, užpilkite 3 litrais šalto vandens ir pastatykite ant ugnies. Užvirus, nugriebkite putas skepetaite, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite mėsą dvi valandas.
Žingsnis 2
Paruoštus svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite svogūnus, pakepinkite, kol taps skaidrūs, sudėkite morkas ir troškinkite kartu 3 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, troškinkite dar 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Kai mėsa iškeps, sudėkite ją į lėkštę ir atvėsinkite. Išimkite svogūnus ir morkas, jų nebereikės. Rūkytą dešrą supjaustykite plonais griežinėliais. Dešreles ir alyvuoges supjaustykite apskritimais, o grybus - mažais kubeliais. Virtą jautieną supjaustykite batonais, agurkus sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Į verdantį sultinį sudėkite visus susmulkintus ingredientus, įspauskite citrinos sulčių ir pagal skonį įberkite druskos. Užvirus 10 min. virkite ant silpnos ugnies, tada išjunkite ugnį ir palikite bent 15 min. pastovėti.
Kategorijos