Publikavimo data: 2024-06-08
Populiari vištiena ir lęšiai
Šiuolaikinėje virtuvėje lęšiai yra ankštinių daržovių lyderiai. Jie puikiai dera su daugeliu produktų, įskaitant vištieną. Pagrindinių šio patiekalo ingredientų derinys padeda maksimaliai išryškinti ir pabrėžti jų skonį. Sezamas suteiks skoniui pikantiškumo, dėl to pažįstami produktai atrodys naujai. Mūsų receptas yra universalus ir jį vienodai sėkmingai galima pasiūlyti tiek svečiams, tiek jūsų šeimos pietums.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite mažais maždaug 4 cm gabalėliais. Tai optimalus dydis: mėsa gerai marinuosis, o iškepusi išliks sultinga. Įpilkite sojų padažo, druskos ir pipirų. Palikite marinuotis 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoštus lęšius dar kartą nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite, nukoškite paviršių. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu. Virkite ramiai, kol suminkštės. Priklausomai nuo lęšių rūšies ir dydžio, tai trunka 20-30 minučių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ant ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų. Kai aliejus įkais, sudėkite paruoštą vištienos filė. Po kelių minučių įpilkite sezamų aliejaus. Pačioje kepimo pabaigoje įberkite sezamo sėklų. Kepkite, kol mėsa iškeps, retkarčiais pamaišydami medine mentele.
Kategorijos