Publikavimo data: 2024-06-09
Populiarioji dolma su kiauliena
Dolma yra neabejotina šventinio šeimos stalo puošmena. Šis patiekalas turi daugybę gerbėjų visame pasaulyje, o pas mus jis atkeliavo iš tradicinės Azerbaidžano virtuvės. Patiekalas yra sveikas, su ryškiu ir neįprastu ingredientų deriniu. Klasikinė dolma ruošiama su jaunais vynuogių lapais, būtent lapai suteikia pikantiškumo skoniui ir neįprastą išvaizdą. Šį patiekalą galima gaminti ištisus metus, nes lapus galima paruošti iš anksto.
Žingsnis 1
Paruoštą kiaulieną sumalkite mėsmale. Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Ant ugnies pastatykite keptuvę, įkaitinkite ir supilkite saulėgrąžų aliejų. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, pomidorų pastą, kapotas petražoles ir daržovių keptuvę, įberkite druskos ir pipirų. Ryžius gerai nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite juos į dubenį. Įdaro ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Lapus gerai nuplaukite šaltu vandeniu, nupjaukite lapkočius. Užplikykite verdančiu vandeniu, kad jie būtų minkšti ir elastingi. Dalį lapų sudėkite ant katilo dugno. Į kiekvieno lapo vidurį įdėkite po šaukštelį įdaro ir suvyniokite dolmą į voką.
Žingsnis 4
Sudėkite į katilą, užpilkite pasūdytu vandeniu ir uždenkite vynuogių lapais. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Sumažinkite dujas ir ant mažiausios ugnies virkite pusvalandį.
Kategorijos