Publikavimo data: 2024-06-15
Populiarus sumuštinis su lašiša
Nuo tada, kai didysis astronomas Mikalojus Kopernikas sukūrė pirmąjį sumuštinį, praėjo penki šimtmečiai. Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas patiekalas užkariavo beveik visą pasaulį. Šiuolaikinėje Europos virtuvėje jis yra populiarumo viršūnėje. Tačiau sumuštiniams keliami vis aukštesni reikalavimai. O svarbiausia: šis lengvai pagaminamas užkandis turi būti sveikas. Mūsų sumuštinio su lašiša receptas skirtas šiuolaikinėms namų šeimininkėms, kurios stebi savo namiškių mitybą; visi jo ingredientai yra sveiki, o sudėtis - subalansuota.
Žingsnis 1
Supjaustykite kepinį vidutinio storio riekelėmis, optimalus storis - 2 cm. Iš kiekvienos riekelės specialia forma arba stikline padarykite po apvalų gabalėlį, kuris bus sumuštinių pagrindas. Duonos riekeles dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Pašaukite juos į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir džiovinkite 5-7 min. Palikite juos kambario temperatūroje, kad atvėstų.
Žingsnis 2
Paruoštus krapus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su grietinėlės sūriu. Šiuo varškės mišiniu aptepkite atvėsusius skrebučius. Sluoksnio storis - 1 cm. Aštriu peiliu supjaustykite lašišą plonais griežinėliais ir suvyniokite į rožės formą. Dėkite ant varškės masės. Papuoškite šviežių krapų šakele.
Kategorijos