Publikavimo data: 2024-06-15
Populiarusis azu orkaitėje
Mėsos ir marinuotų agurkų derinys yra laiko patikrinta ir harmoninga kulinarinė sąjunga. Pikantiška rūgštelė atlieka marinato vaidmenį, todėl mėsos skaidulos tampa minkštesnės ir švelnesnės. Jis padeda atskleisti mėsos skonį ir puikiai ją papildo. Mūsų pateiktame azu, tradicinio totorių virtuvės patiekalo, recepte rauginti agurkai suteiks veršienai sodraus skonio ir aromato. Kepimo būdas padės išsaugoti visas veršienos maistines savybes.
Žingsnis 1
Paruoštą veršieną supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) kubeliais. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio, 2 cm storio griežinėliais. Morkas ir agurkus supjaustykite ilgomis vidutinio storio riekelėmis.
Žingsnis 2
Kepkite veršieną įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol iškeps iki pusės. Perkelkite ją į kepimo formą. Toje pačioje keptuvėje aliejuje po veršienos kepkite morkas ir svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite marinuotus agurkus ir viską kartu kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 3
Nuimkite nuo ugnies, suberkite prieskonius ir pakepinkite. Išmaišykite ir sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite bulves ir išlyginkite medine mentele. Ant viršaus supilkite saulėgrąžų aliejų iš keptuvės ir uždenkite formą folija. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę valandai. Kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio ir riekelių dydžio.
Kategorijos