Publikavimo data: 2024-05-19
Portveino vyne troškinti jautienos skruostai.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje storu dugnu arba puode ir nedidelėmis porcijomis kepkite mėsą. Ji turėtų patamsėti ir šiek tiek paruduoti. Iškepusią mėsą sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytas daržoves. Pagal poreikį įpilkite saulėgrąžų aliejaus. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies. Sudėkite pomidorų pastą ir supilkite portveiną bei balzaminį actą. Kepkite, kol išgaruos alkoholis.
Žingsnis 3
Mėsą troškinkite. Sudėkite mėsą į daržoves ir puokštę garni. Supilkite mėsos sultinį, įberkite druskos ir pipirų. Troškinkite po dangčiu 2,5-3 valandas, kol mėsa išvirs.
Žingsnis 4
Paruoškite mėsos padažą. Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją kartu su daržovėmis. Maždaug pusę daržovių palikite keptuvėje ir susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu. Grąžinkite mėsą ir daržoves atgal į keptuvę ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite garnyrą. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Po to bulves sutrinkite trintuvu ir įdėkite sviesto.
Kategorijos