Publikavimo data: 2025-08-17
PP avinžirnių salotos
PP salotos su avinžirniais - sveikas užkandis arba savarankiškas patiekalas. Avinžirniai, kaip alternatyva mėsai ir žuviai, bus puikus baltymų šaltinis. 100 g šio produkto yra 19 g baltymų. Avinžirniuose taip pat yra skaidulinių medžiagų, kurios papildo virškinamajam traktui reikalingą maistinių skaidulų kiekį. Avinžirnius rekomenduojama įtraukti į mitybos racioną valgio metu arba dietos metu dėl mažo kaloringumo. Jie puikiai pasotina ir turi daug naudingų medžiagų.
Žingsnis 1
Virkite avinžirnius, kol suminkštės. Avinžirnius užpilkite vandeniu taip, kad skysčio būtų tik virš pupelių. Pastatykite puodą ant didelės ugnies, palaukite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, jei reikia, nugriebkite putas ir virkite apie 60 minučių.
Žingsnis 2
Formuokite patiekalą. Į salotinę sudėkite virtus avinžirnius, pomidorų ir agurkų griežinėlius. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir sumaišykite.
Kategorijos