Publikavimo data: 2025-08-19
PP jūros gėrybių salotos
Salotos iš krevečių, kalmarų, vyšninių pomidorų, sūrio ir kedro riešutų, užpiltos rūgščiu alyvuogių aliejaus ir laimo sulčių padažu. Reikėtų atsižvelgti į tai, kad kalmarai termiškai apdorojami ne ilgiau kaip 2-3 minutes, kitaip jų mėsa savo skoniu ir konsistencija primins gumą. Nepaisant to, kad salotos ir taip yra gana lengvos ir dietinės, jas dar naudingesnėmis galima padaryti valgomąją druską pakeitus jūros druska. O tie, kurie nemėgsta laimo sulčių, gali jas pakeisti citrinos sultimis.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų padažą. Sumaišykite alyvuogių aliejų su laimo sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Išvirkite kalmarus ir krevetes. Į puodą ant vidutinės ugnies įpilkite vandens. Kai vanduo užvirs, pasūdykite jį ir sudėkite kalmarus. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs, ir virkite 2 minutes, o po to sudėkite į šaltą vandenį. Atvėsusius moliuskus supjaustykite šiaudeliais. Tuo tarpu į verdantį vandenį įmeskite krevetes ir virkite jas 2 minutes. Tada jas atvėsinkite ir nulupkite galvą, kiautą ir žarnas.
Žingsnis 3
Paruoškite likusius salotų ingredientus. Pomidorus supjaustykite pusiau. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 4-5 min. pakepinkite kedro riešutus, retkarčiais pamaišydami. Smulkiai sutarkuokite parmezaną. Sudėkite kalmarus, krevetes, vyšninius pomidorus ir parmezaną į salotinę. Supilkite padažą, išmaišykite ir pabarstykite kedro riešutais.
Kategorijos