Publikavimo data: 2025-08-17
PP ryžių miltų blyneliai
Kas sakė, kad negalima valgyti kepinių laikantis dietos? Tereikia šiek tiek pakeisti įprastus receptus ir toliau mėgautis mėgstamais patiekalais su privalumais. Pagal kalorijų kiekį ryžių miltai praktiškai nesiskiria nuo kvietinių miltų. Tačiau, palyginti su kvietiniais miltais, juose nėra glitimo, o tai labai svarbu tiems, kurie laikosi tinkamos mitybos principų. Iš ryžių miltų kepiniai būna švelnesni ir lengvesni nei pagaminti iš kvietinių miltų. O norėdami sumažinti šių blynų kaloringumą, naudokite tik kepimo sodą, o ne raugą, ir rinkitės neriebų kefyrą.
Žingsnis 1
Į kambario temperatūros kefyrą suberkite sodą ir gerai išmaišykite. Į kefyrą įmuškite kiaušinį ir plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą plakite rankomis, kad ji praturtėtų deguonimi. Taip kepiniai bus purūs ir orūs.
Žingsnis 2
Į tešlą dalimis suberkite miltus ir druską. Viską maišykite plaktuvu, kol tešla taps vientisa. Labai svarbu, kad tešloje nebūtų gumulėlių.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje be aliejaus apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių. Kepkite maždaug po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus.
Kategorijos