Publikavimo data: 2025-08-17
PP salotos su baklažanais
Salotos su baklažanais yra vienas iš dietinio patiekalo, gaminamo pagal gruzinišką receptą, variantų. Paruoštos salotos būna labai skanios, sultingos ir kartu sveikos. Švelnūs baklažanai puikiai dera su marinuotais svogūnais ir sultingais pomidorais. Šį derinį papildo aštrūs prieskoniai ir graikiniai riešutai, suteikdami salotoms malonų poskonį. Šis patiekalas patiekiamas nedidelėse lėkštėse arba krembriulėse. O norėdami paįvairinti patiekalą, įberkite sezamo sėklų arba granatų sėklų.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Keptuvę su augaliniu aliejumi įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite griežinėliais supjaustytus baklažanus. Kepkite daržovę iš visų pusių, kol paruduos. Po to baklažaną perkelkite į lėkštę, o ant keptuvės išdėliokite papriką. Ją apkepkite taip pat, kaip ir baklažaną.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Svogūnus sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir vyno acto. Sumaišykite ingredientus ir palikite 10-15 minučių. Tada baklažaną ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Perkelkite daržoves į dubenį ir sudėkite į jas svogūnus. Tada į ingredientus sudėkite vyšninius pomidorus ir česnaką. Galiausiai į salotas įberkite graikinių riešutų, druskos, pipirų, hmeli-suneli, kalendros ir šiek tiek augalinio aliejaus. Kruopščiai išmaišykite salotas.
Kategorijos