Publikavimo data: 2025-08-18
PP salotos su baltagūžiais kopūstais
Salotos su baltagūžiais kopūstais - paprastas ir skanus sveiko užkandžio patiekalas. Jame gausu vitaminų ir vertingų mikroelementų. Baltieji kopūstai pasižymi priešuždegiminėmis ir skausmą malšinančiomis savybėmis. Jis gerina inkstų veiklą, padeda sergant gastritu. Rinkitės kopūstus be dėmių ir įtrūkimų, tvirtais, tankiais lapais.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Smulkiai supjaustykite kopūstus, pabarstykite druska ir palikite 10 minučių. Morką ir obuolį supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite petražoles, svogūną, obuolį, morką ir kopūstą. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos, citrinos sulčių ir cukraus. Viską gerai išmaišykite.
Kategorijos