Publikavimo data: 2025-08-19
PP salotos su riešutais
Salotos su pekano riešutais ir anakardžių padažu yra sveikas ir skanus patiekalas, tinkamas sveikai mitybai. Pekano riešutus recepte galima pakeisti lazdyno riešutais, migdolais arba makadamijomis. Anakardžių riešutai yra vitamino B, būtino tinkamai ląstelių funkcijai ir energijai, šaltinis. Anakardžiai turi būti termiškai apdoroti, kad būtų neutralizuota riešutų kevale esanti pavojinga medžiaga kardolis.
Žingsnis 1
Paruoškite brokolius. Puode užvirinkite vandenį ir suberkite į jį brokolius. Virkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, jei naudojate šviežius brokolius, ir 10-12 minučių, jei naudojate šaldytus brokolius. Tuomet nusausinkite juos, atvėsinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Anakardžių riešutus sutrinkite blenderiu iki smulkių trupinių, supilkite alyvuogių aliejų ir toliau plakite. Tada supilkite citrinos sultis, druską, pipirus ir žoleles. Tada kaskart plakant įpilkite po 1 valgomąjį šaukštą virinto vandens. Iš viso į padažą įpilkite 4-6 valgomuosius šaukštus.
Žingsnis 3
Sumaišykite salotų ingredientus. Sudėkite brokolius į gilų dubenį, užpilkite padažu ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Salotų lapus sudėkite ant plačios lėkštės ir lengvai sutrinkite rankomis. Tada juos pasūdykite ir papipirinkite. Apšlakstykite juos citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Ant viršaus sudėkite vynuoges ir džiovintas vyšnias, suberkite brokolius ir pabarstykite smulkintais pekano riešutais.
Kategorijos