Publikavimo data: 2024-06-08
PP veršienos guliašas
Renkantis veršieną svarbiausi kriterijai yra spalva, tvirtumas ir kvapas. Veršelių mėsa yra šviesiai raudonos spalvos ir turi pieno kvapą. Riebalų sluoksniai visada yra ryškiai baltos spalvos. Šviežia veršiena yra tvirta, o ją spaudžiant nesusidaro įdubimų. Jei ant veršienos matomos įdubos, tai reiškia, kad sandėliavimo ar transportavimo procesas buvo pažeistas. Guliašui gaminti tinka mentė arba nugarinė. Tai minkščiausia skerdenos dalis, kuri idealiai tinka kepti.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Kepkite 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą. Įkaitintoje keptuvėje kepkite veršienos gabalėlius, kol pakeis spalvą. Tai užtruks maždaug 5-7 minutes. Tada supilkite vandenį ir prieskonius (lauro lapą ir pipirų grūdelius). Troškinkite ant silpnos ugnies 60-90 minučių. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
Žingsnis 3
Mėsą virkite kartu su daržovėmis. Į troškintą veršieną sudėkite anksčiau pakepintus svogūnus ir morkas, pagal skonį įberkite druskos. Tada supilkite grietinę, įberkite paprikos ir česnako. Troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 15 minučių.
Kategorijos