Publikavimo data: 2025-08-20
PP virtos salotos
Šios lengvos salotos iš virtos vištienos krūtinėlės, virtų kiaušinių, agurkų ir žaliųjų žirnelių puikiai tiks dietiniam valgiaraščiui. Kad salotos būtų dar sveikesnės, valgomąją druską galite pakeisti jūros druska ir vartoti mažiau riebaus jogurto. Jogurtą taip pat galima pakeisti neriebia grietine, įmaišyti mėgstamų prieskonių. Vietoj konservuotų žirnelių galite rinktis konservuotus kukurūzus, o vietoj vištienos - virti kalakutieną.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Į puodą įpilkite vandens, pastatykite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada pasūdykite ir įmeskite vištienos krūtinėlę, kuri turėtų virti 30-40 minučių. Tada ją atvėsinkite ir atskirkite rankomis. Į puodą įmuškite kiaušinius ir virkite juos 7-10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite lukštus, atskirkite baltymus nuo trynių ir smulkiai supjaustykite baltymus. Taip pat smulkiai supjaustykite agurką.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sudėkite vištieną, kiaušinių baltymus, agurkus ir žirnelius į salotinę. Salotas pasūdykite, užpilkite jogurtu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos