Publikavimo data: 2024-06-13
PP vištienos ir grybų receptas
Norėdami laikytis dietos nejausdami alkio, bet kartu ir numesti svorio, turėtumėte ruošti subalansuotus ir mažai kalorijų turinčius patiekalus. Vienas iš jų - orkaitėje kepta PP vištiena su grybais. Kepimui rinkitės liesą vištienos krūtinėlę ir grybus. Šiuos grybus sudaro 90 % vandens, tačiau vitaminų kiekiu jie lenkia daugelį produktų. Pavyzdžiui, juose yra tiek pat fosforo, kiek krevetėse ar lašišoje. Grybus lengva gaminti, jie sotūs, maistingi ir malonaus skonio.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Sumaišykite citrinos sultis, žievelę ir jogurtą. Vištieną aptepkite, iš visų pusių pabarstykite žolelėmis ir druska. Įdėkite į stiklinį indą ir užpilkite citrinų ir jogurto mišiniu. Dėkite į šaldytuvą 7-8 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite paukštieną su grybais. Į kepimo formą sudėkite marinuotą mėsą, ant viršaus išdėliokite grybus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos