Publikavimo data: 2024-04-05
Prancūziška veršiena
Prancūziškai ruošta veršiena yra vienas populiariausių mėsos gaminimo receptų. Taip paruoštą mėsą mėgsta beveik visi - ji sultinga ir skani. Nepaisant pavadinimo, receptas buvo išrastas Rusijos imperijoje ir anksčiau vadinosi "Orlovskio veršiena". Veršienos sluoksniai buvo kepami su bulvėmis ir grybais, su Bešamelio padažu ir sūriu. Šiandieninis gaminimo variantas kitoks. Norėdami kepti veršieną orkaitėje prancūziškuoju būdu, naudokite nugarinę arba galinės gyvulio kojos dalis.
Žingsnis 1
Sudėkite ingredientus ant kepimo skardos. Ant aliejumi pateptos arba pergamentu išklotos kepimo skardos sudėkite veršienos griežinėlius. Kiekvieną mėsos griežinėlį patepkite plonu grietinės sluoksniu. Ant viršaus uždėkite pusžiedžius svogūnų. Vėl patepkite grietine. Tada sudėkite pomidorų griežinėlius. Ant viršaus pabarstykite kapotų petražolių ir pusę sūrio (100 g).
Žingsnis 2
Toliau kepkite mėsą. Kepkite veršieną prancūziškai 25-30 minučių. Po 25-30 minučių išimkite patiekalą iš orkaitės, vėl pabarstykite sūriu ir įdėkite atgal į orkaitę 10 minučių, kad mėsa pasidengtų gražia sūrio plutele.
Kategorijos