Publikavimo data: 2025-08-17
Prancūziškai kepta jautiena.
Jautiena yra viena iš populiariausių mėsos rūšių, kurią esame įpratę gaminti. Be gerų skonio savybių, ji turi ir naudingų savybių. Pavyzdžiui, jautienoje nėra daug riebalų, tačiau kartu ji yra gana kaloringa. Be to, šioje mėsoje gausu B grupės vitaminų, kurie padeda organizmui pradėti greitą medžiagų apykaitą. Jautiena verdama, kepama, iš jos gaminamas padažas ir kepsnys. Siūlome šią mėsą kepti prancūziškai. Kartu su sūriu ir bulvėmis ji bus dar skanesnė.
Žingsnis 1
Jautieną apskrudinkite peilio galu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite garstyčiomis.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite bulves, sūrį, svogūnus, majonezą. Pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno išdėliokite mėsą, o ant viršaus - bulvių, majonezo, sūrio ir svogūnų mišinį. Kepkite patiekalą iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą į stalą patiekite karštą.
Kategorijos