Prancūziškai kepta jautiena. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Prancūziškai kepta jautiena.

Jautiena yra viena iš populiariausių mėsos rūšių, kurią esame įpratę gaminti. Be gerų skonio savybių, ji turi ir naudingų savybių. Pavyzdžiui, jautienoje nėra daug riebalų, tačiau kartu ji yra gana kaloringa. Be to, šioje mėsoje gausu B grupės vitaminų, kurie padeda organizmui pradėti greitą medžiagų apykaitą. Jautiena verdama, kepama, iš jos gaminamas padažas ir kepsnys. Siūlome šią mėsą kepti prancūziškai. Kartu su sūriu ir bulvėmis ji bus dar skanesnė.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
235 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.36/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Prancūziškai kepta jautiena. Žingsnis 1
Jautieną apskrudinkite peilio galu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apšlakstykite garstyčiomis.

Žingsnis 2

Prancūziškai kepta jautiena. Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambia tarka. Taip pat sutarkuokite sūrį. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Prancūziškai kepta jautiena. Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite bulves, sūrį, svogūnus, majonezą. Pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Prancūziškai kepta jautiena. Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Ant dugno išdėliokite mėsą, o ant viršaus - bulvių, majonezo, sūrio ir svogūnų mišinį. Kepkite patiekalą iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.

Žingsnis 5

Prancūziškai kepta jautiena. Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą į stalą patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, paukštienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, prancūziško stiliaus mėsa, receptų knyga, prancūziško stiliaus mėsa su pomidorais, vištienos vakarienė, prancūziško stiliaus mėsa su sūriu

Kategorijos