Publikavimo data: 2025-08-20
Prancūziškai pagaminta mėsa su majonezu ir grybais
Skani ir apetitą žadinanti prancūziška mėsa turi toli gražu ne europietiškas šaknis. Pirmą kartą šis patiekalas buvo paruoštas carinėje Rusijoje iš veršienos. Sovietų Sąjungoje ją pakeitė jautiena, o vėliau - kiauliena. Klasikinį bešamelio padažą pakeitė grietinė, o vėliau - majonezas. Pagaminti patiekalą tapo lengviau, tačiau jis netapo mažiau skanus! Kiaulienos kepsnys su plonu riebalų sluoksniu, grybais ir prieskoniais po tarkuoto sūrio kepurėle. Visa tai kepama orkaitėje ir patiekiama kaip pagrindinis patiekalas. Gero apetito!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės plonai supjaustykite grybus išilgai kotelio. Atidėkite juos į šalį, o ant lentos sudėkite kepsnius. Kiaulieną iš abiejų pusių muškite specialiu plaktuvu. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite patiekalui skirtą sūrį stambia tarka. Susmulkinkite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Susmulkintus ingredientus atidėkite į šalį, o kepsnius sudėkite ant pjaustymo lentos. Mėsą iš abiejų pusių muškite plaktuku. Įtrinkite kiaulienos kepsnius maltais juodaisiais pipirais ir druska.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą ir jos dugną išklokite folija. Dugną ištepkite augaliniu aliejumi. Ant folijos sudėkite kepsnius. Mėsą patepkite majonezu ir uždėkite sluoksnį griežinėliais pjaustytų grybų.
Žingsnis 5
Vėl aptepkite lėkštę majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 6
Dėkite formą į 200C temperatūros orkaitę 40 minučių. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą.
Žingsnis 7
Palikite prancūziško stiliaus mėsą 5 minutes kambario temperatūroje. Po to sudėkite į gražią lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos