Publikavimo data: 2024-05-25
Prancūziškas omletas poulard
Neįtikėtinai švelnus ir purus omletas pagal prancūzišką receptą su prieskoniais ir varške taps bet kokių pusryčių puošmena. Gaminant omletą baltymai kruopščiai išplakami, todėl jis tampa panašus į debesėlį ar suflė. Beje, šį omletą galima ruošti ir sūrų, ir saldų, vietoj druskos naudojant cukrų. Tradicinis Prancūzijoje omletas Poulard žinomas nuo XVIII a. pabaigos. Tuo metu viešbučio šeimininkė Annette Poulard savo omletą, labiau panašų į pyragą, išgarsino visoje Prancūzijoje. Šiandien šis omletas patiekiamas beveik visuose restoranuose, o jo kaina siekia 30 eurų ir daugiau.
Žingsnis 1
Išplakite trynius plaktuvu, tada sudėkite varškę ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Kiaušinių baltymus išplakite su druska iki purumo ir standumo, tada pabaigoje įmaišykite džiovintus česnakus ir čiobrelius.
Žingsnis 3
Į keptuvę plonu sluoksniu supilkite trynio dalį ir leiskite jai šiek tiek sustingti.
Žingsnis 4
Ant viršaus tolygiai paskirstykite plaktą kiaušinio baltymą. Nuo keptuvės kraštų pilkite šiek tiek vandens ir uždenkite dangčiu. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 6-7 minutes, kol baltymo viršus sutirštės ir taps tvirtas.
Žingsnis 5
Padėkite omletą ant lentelės, perpjaukite išilgai per pusę ir sulenkite taip, kad baltoji dalis būtų viduryje, o išorėje liktų ryškiai geltona omleto juostelė.
Kategorijos