Publikavimo data: 2025-08-18
Prancūziškas vištienos šalutinių produktų paštetas
Paštetas yra gana senas ir išskirtinis kulinarinis patiekalas. Jis kilęs iš Prancūzijos ir dažniausiai gaminamas iš įvairios mėsos ir subproduktų pagal specialų receptą. Yra daugybė šio patiekalo variantų kitose pasaulio virtuvėse, tačiau vis dėlto populiariausias išliks būtent prancūziškasis, nes jis yra klasikinis.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir augaliniu aliejumi, stipriai įkaitinkite ir 2 minutes pakepinkite supjaustytus vištienos skrandukus, tada sudėkite širdeles, vėl pakepinkite 2 minutes, tada sudėkite kepenėles ir vėl palikite kepti 2 minutes.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite kitoje keptuvėje svieste ir ant mažos ugnies, kol suminkštės. Nebūtina, kad svogūnai taptų auksiniai. Jei norite, galite juos supjaustyti bet kokia kita forma - skoniui tai įtakos neturės.
Žingsnis 3
Kepintos vištienos šalutinių produktų ir žalios vištienos filė mišinį sumalkite mėsmale. Pageidautina tai daryti du kartus, kad viskas būtų susmulkinta iki tikros maltos mėsos. Supilkite konjaką, grietinėlę, kiaušinį, druską, maltus juoduosius pipirus ir papriką ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Mišinį išplakite mikseriu ir palaipsniui įmaišykite likusį sviestą bei grietinėlę. Supilkite masę į kepimo indą, pastatykite jį ant karštu vandeniu pripildytos kepimo skardos ir kepkite 20 min. 180 °C temperatūroje.
Kategorijos