Prancūziškas vištienos šalutinių produktų paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Prancūziškas vištienos šalutinių produktų paštetas

Paštetas yra gana senas ir išskirtinis kulinarinis patiekalas. Jis kilęs iš Prancūzijos ir dažniausiai gaminamas iš įvairios mėsos ir subproduktų pagal specialų receptą. Yra daugybė šio patiekalo variantų kitose pasaulio virtuvėse, tačiau vis dėlto populiariausias išliks būtent prancūziškasis, nes jis yra klasikinis.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
55 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (40 bal.)

Žingsnis 1

Prancūziškas vištienos šalutinių produktų paštetas Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir augaliniu aliejumi, stipriai įkaitinkite ir 2 minutes pakepinkite supjaustytus vištienos skrandukus, tada sudėkite širdeles, vėl pakepinkite 2 minutes, tada sudėkite kepenėles ir vėl palikite kepti 2 minutes.

Žingsnis 2

Prancūziškas vištienos šalutinių produktų paštetas Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite kitoje keptuvėje svieste ir ant mažos ugnies, kol suminkštės. Nebūtina, kad svogūnai taptų auksiniai. Jei norite, galite juos supjaustyti bet kokia kita forma - skoniui tai įtakos neturės.

Žingsnis 3

Prancūziškas vištienos šalutinių produktų paštetas Žingsnis 3
Kepintos vištienos šalutinių produktų ir žalios vištienos filė mišinį sumalkite mėsmale. Pageidautina tai daryti du kartus, kad viskas būtų susmulkinta iki tikros maltos mėsos. Supilkite konjaką, grietinėlę, kiaušinį, druską, maltus juoduosius pipirus ir papriką ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Prancūziškas vištienos šalutinių produktų paštetas Žingsnis 4
Mišinį išplakite mikseriu ir palaipsniui įmaišykite likusį sviestą bei grietinėlę. Supilkite masę į kepimo indą, pastatykite jį ant karštu vandeniu pripildytos kepimo skardos ir kepkite 20 min. 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, morkų sezonas, paukštienos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, morkų paštetai

Kategorijos