Publikavimo data: 2024-06-08
Prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis ir sūriu
Prancūziško stiliaus mėsa taip vadinama tik buvusios SSRS šalyse, likusiame pasaulyje ji vadinama "Orlovo stiliaus mėsa", nes šį patiekalą išradęs prancūzų virtuvės šefas tarnavo grafo Orlovo, imperatoriaus Nikolajaus I bendražygio, namuose.Šis rafinuotas patiekalas savo subtiliu skoniu ir gražiu patiekimu užkariavo daugelio gurmanų širdis. Šis rafinuotas patiekalas užkariavo daugelio gurmanų širdis dėl savo subtilaus skonio ir gražaus pateikimo.
Žingsnis 1
Į riebalais išteptą formą sudėkite pirmąjį mėsos sluoksnį. Pagardinkite druska ir pipirais. Kitas sluoksnis - bulvių apskritimai. Tada pakartokite šią seką: mėsa, druska, pipirai, bulvės. Kitas sluoksnis - svogūnų pusžiedžiai. Ant viršutinio sluoksnio sudėkite bulves ir ištepkite jį majonezu.
Žingsnis 2
Kepkite 45 minutes 200 °C temperatūroje. Likus 15 minučių iki kepimo, apibarstykite bulves ir mėsą tarkuotu sūriu ir palikite orkaitėje, kol iškeps.
Kategorijos