Publikavimo data: 2024-05-25
Prancūziško stiliaus mėsa su keptomis bulvėmis
Jei pradėsime nuo šio nuostabaus patiekalo istorijos, galėsime pagerbti Paryžiaus virėją, kuris norėjo nustebinti sostinėje apsilankiusį grafą Orlovą. Tačiau iš pradžių šis patiekalas vadinosi visai ne taip, o "Veršiena Orlovski". Ir šiuo metu prancūziško stiliaus mėsa ruošiama ne tik su veršiena, bet ir su kita mėsa.
Žingsnis 1
Įtrinkite mėsą druska, pipirais ir pasirinktinai prieskoniais. Sudėkite svogūnus ir palikite marinuotis apie 20-30 minučių.
Žingsnis 2
Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite ingredientus sluoksniais: bulves, mėsą ir svogūnus, tada gerai patepkite majonezu, padarykite dar vieną sluoksnį ir ant viršaus sudėkite pomidorus. Įdėkite kepimo skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 60 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kategorijos