Publikavimo data: 2025-08-17
Prancūziško stiliaus mėsa su pomidorais ir grybais
Prancūziška mėsa laikoma vienu populiariausių karštųjų patiekalų šventiniam stalui. Švelni mėsa, derinama su sultingais pomidorų griežinėliais, grybais ir išsilydžiusiu lydytu sūriu, patinka visiems be išimties svečiams. Šeimininkėms, gaminančioms šventinius užkandžius, šis patiekalas taip pat teikia malonumą, nes jį lengva paruošti ir nereikalauja nuolatinio buvimo virtuvėje: prancūziško stiliaus mėsa kepama orkaitėje. Paruoškite ją pagal šį receptą ir pradžiuginkite savo svečius.
Žingsnis 1
Grybus ir svogūnus supjaustykite kubeliais, o pomidorus - apskritimais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite grybus ir svogūnus.
Žingsnis 4
Kiaulieną padalykite į porcijas pagal porcijų skaičių ir apskrudinkite peiliu. Kepimo indą išklokite folija. Ant jos sudėkite kiaulienos kepsnius, pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Majonezą sumaišykite su per presą išspaustu česnaku. Gautu padažu aptepkite mėsą. Ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus ir grybus. Galiausiai viską pabarstykite sūriu.
Žingsnis 5
Kepkite prancūziško stiliaus mėsą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Žingsnis 6
Paruoštą patiekalą į stalą patiekite karštą.
Kategorijos