Publikavimo data: 2025-08-20
Prancūziško stiliaus vištienos šlaunelių filė mėsa
Tradicinis prancūziškos mėsos receptas, kurio pagrindinis ingredientas yra kiauliena, žinomas visiems. Kad jį šiek tiek paįvairintumėte, paimkite vištienos. Tokia prancūziško stiliaus mėsa patiks ir jūsų svečiams. Be gero skonio, vištiena pasižymi ir naudingomis savybėmis. Pavyzdžiui, joje nėra daug riebalų, tačiau kartu ji gana kaloringa. Be to, ši mėsa padeda organizmui pradėti greitą medžiagų apykaitą ir normalizuoja virškinamojo trakto veiklą.
Žingsnis 1
Šlaunelių filė pagal skonį pagardinkite druska ir suberkite Provanso žoleles.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Kepimo formą išklokite folija ir patepkite augaliniu aliejumi. Ant jos sudėkite mėsą ir ištepkite majonezu. Ant viršaus sluoksniais sudėkite pomidorus ir sūrį.
Žingsnis 5
Kepkite prancūzišką mėsą 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštą prancūziško stiliaus mėsą patiekite į stalą.
Kategorijos