Prancūziškos bulvės piene su šviežiomis žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Prancūziškos bulvės piene su šviežiomis žolelėmis

Bulvės yra populiariausia daržovė. Jos yra daugelio žmonių mitybos raciono dalis ir beveik visada yra ant stalo. Anksčiau kai kuriose atogrąžų salų šalyse ši šakniavaisinė daržovė buvo pinigų atitikmuo. Baltarusijos Respublikoje yra net paminklas bulvėms. Visa tai rodo šios daržovės pelnytą populiarumą. Bulvės yra labai universalios: jas galima virti, kepti, kepti, troškinti ir kaskart įgauti vis naują skonį. Jose dera nuostabus paprastumas ir prancūziškas rafinuotumas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
101 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Prancūziškos bulvės piene su šviežiomis žolelėmis Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Išklokite bulvių sluoksnį, ant viršaus išdėliokite svogūnų ir česnakų sluoksnį. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tvarkykite, kaitaliodami bulvių ir svogūnų sluoksnius, kol ingredientai baigsis. Viršutinį sluoksnį pabarstykite Provanso žolelėmis ir užpilkite pienu.

Žingsnis 2

Prancūziškos bulvės piene su šviežiomis žolelėmis Žingsnis 2
Iškepkite bulves piene. Uždenkite bulves folija. Įdėkite kepimo formą į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Patogiu būdu ištirpinkite sviestą. Išimkite formą su bulvėmis, nuimkite foliją. Bulves užpilkite ištirpintu sviestu. Dėkite bulves atgal į orkaitę dar 30 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos