Publikavimo data: 2024-06-22
Prancūziškos bulvės piene su šviežiomis žolelėmis
Bulvės yra populiariausia daržovė. Jos yra daugelio žmonių mitybos raciono dalis ir beveik visada yra ant stalo. Anksčiau kai kuriose atogrąžų salų šalyse ši šakniavaisinė daržovė buvo pinigų atitikmuo. Baltarusijos Respublikoje yra net paminklas bulvėms. Visa tai rodo šios daržovės pelnytą populiarumą. Bulvės yra labai universalios: jas galima virti, kepti, kepti, troškinti ir kaskart įgauti vis naują skonį. Jose dera nuostabus paprastumas ir prancūziškas rafinuotumas.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Išklokite bulvių sluoksnį, ant viršaus išdėliokite svogūnų ir česnakų sluoksnį. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tvarkykite, kaitaliodami bulvių ir svogūnų sluoksnius, kol ingredientai baigsis. Viršutinį sluoksnį pabarstykite Provanso žolelėmis ir užpilkite pienu.
Žingsnis 2
Iškepkite bulves piene. Uždenkite bulves folija. Įdėkite kepimo formą į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių. Patogiu būdu ištirpinkite sviestą. Išimkite formą su bulvėmis, nuimkite foliją. Bulves užpilkite ištirpintu sviestu. Dėkite bulves atgal į orkaitę dar 30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos