Publikavimo data: 2025-08-18
Prancūziškos bulvytės "sočios"
Prancūziškos bulvės yra sotus, nesudėtingas patiekalas. Jei nežinote, kaip paruošti prancūziškas bulves, galite įsivaizduoti sudėtingą ir ilgai trunkantį paruošimą. Iš tikrųjų viskas labai paprasta.
Žingsnis 1
Svogūną nulupkite, nuplaukite vandeniu ir supjaustykite pusžiedžiais. Taip pat galite pridėti morkų, supjaustytų apskritimais. Paimkite kepimo formą, uždenkite ją folija. Ant aliejumi pateptos folijos sudėkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite, nuplaukite vandeniu ir supjaustykite apskritais griežinėliais. Sudėkite griežinėlius į dubenį, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir pipirų pagal skonį. Bulves užpilkite majonezu, išmaišykite ir atidėkite į šalį, kad prisitrauktų (10-15 min.).
Žingsnis 3
Mėsos gabalėlius (aš naudojau kiaulieną) sudėkite ant pjaustymo lentos ir plaktuvu muškite iš abiejų pusių. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 4
Ant svogūnų sudėkite mėsos gabalėlius, tada sudėkite bulves.
Žingsnis 5
Uždenkite formą maistine plėvele ir 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją nuo formos ir pašaukite indą į orkaitę dar 20 minučių. Likus 5 minutėms iki bulvių paruošimo, pabarstykite jas tarkuotu sūriu.
Kategorijos