Prancūziškos bulvytės "sočios" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Prancūziškos bulvytės "sočios"

Prancūziškos bulvės yra sotus, nesudėtingas patiekalas. Jei nežinote, kaip paruošti prancūziškas bulves, galite įsivaizduoti sudėtingą ir ilgai trunkantį paruošimą. Iš tikrųjų viskas labai paprasta.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Prancūziškos bulvytės "sočios" Žingsnis 1
Svogūną nulupkite, nuplaukite vandeniu ir supjaustykite pusžiedžiais. Taip pat galite pridėti morkų, supjaustytų apskritimais. Paimkite kepimo formą, uždenkite ją folija. Ant aliejumi pateptos folijos sudėkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 2

Prancūziškos bulvytės "sočios" Žingsnis 2
Bulves nulupkite, nuplaukite vandeniu ir supjaustykite apskritais griežinėliais. Sudėkite griežinėlius į dubenį, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir pipirų pagal skonį. Bulves užpilkite majonezu, išmaišykite ir atidėkite į šalį, kad prisitrauktų (10-15 min.).

Žingsnis 3

Prancūziškos bulvytės "sočios" Žingsnis 3
Mėsos gabalėlius (aš naudojau kiaulieną) sudėkite ant pjaustymo lentos ir plaktuvu muškite iš abiejų pusių. Šiek tiek pasūdykite ir papipirinkite.

Žingsnis 4

Prancūziškos bulvytės "sočios" Žingsnis 4
Ant svogūnų sudėkite mėsos gabalėlius, tada sudėkite bulves.

Žingsnis 5

Prancūziškos bulvytės "sočios" Žingsnis 5
Uždenkite formą maistine plėvele ir 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tada nuimkite foliją nuo formos ir pašaukite indą į orkaitę dar 20 minučių. Likus 5 minutėms iki bulvių paruošimo, pabarstykite jas tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos