Publikavimo data: 2024-06-08
Prancūziškos kreminės bulvės orkaitėje
"Gratin Dauphinois" - tai gardus prancūziškas patiekalas iš bulvių ir grietinėlės. Šiam patiekalui paruošti nereikia daug laiko, tačiau jis būna labai švelnus, bulvės tirpsta grietinėlės padaže, o sūrio plutelė traški. Beje, XVII a. Prancūzijos parlamentas uždraudė šalyje auginti bulves. Laimei, kiek vėliau ši šakniavaisinė daržovė buvo pripažinta valgoma ir net naudinga.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę ir kiaušinį, druską, pipirus ir muskatą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į suminkštintą sviestą sudėkite česnaką ir gerai išmaišykite. Šiuo mišiniu gausiai ištepkite kepimo formą. Tada ant formos dugno išdėliokite bulves, pabarstykite tarkuotu sūriu ir Provanso žolelėmis. Sluoksnius kartokite, kiekvieną jų sūdydami, kol bulvės bus paruoštos. Pabaigoje pabarstykite indą sūriu ir atsargiai supilkite grietinėlę bei kiaušinį, kad užpildytų visą formą.
Žingsnis 3
Palikite bulves kepti. Dėkite bulves į įkaitintą orkaitę 40 minučių. Patikrinkite patiekalo paruošimą šakute - bulvės turi būti minkštos. Jei patiekalas neiškepęs, palikite jį dar 10-20 minučių.
Kategorijos