Puikūs mėsainių paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Puikūs mėsainių paplotėliai

Burgeriui tinka tik šviežia mėsa, o mėsos ir riebalų santykis turi būti maždaug 8:2. Geriausia mėsos faršą pasigaminti patiems. Renkantis jautieną pagal minkštumo laipsnį, reikia suprasti pagrindinius principus: kuo mažiau raumenų dalyvauja judesiuose, tuo ji minkštesnė. Minkščiausiomis ir brangiausiomis laikomos nugarinės dalys - nugarinė, storasis ir plonasis kraštas. Maltai jautienai idealiai tinka ir mentė, ir kaklas. Kaip pagaminti tobulus mėsainių paplotėlius - receptas žingsnis po žingsnio.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
238 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
19 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Puikūs mėsainių paplotėliai Žingsnis 1
Paruoškite faršą kepimui. Į maltą mėsą įberkite šviežiai maltų pipirų. Viską gerai išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą. Kad būtų lengviau formuoti kotletukus, masė turi būti šalta.

Žingsnis 2

Puikūs mėsainių paplotėliai Žingsnis 2
Paruoškite maltos mėsos pusgaminius. Formuokite ne aukštesnius kaip 2 cm aukščio kotletus, kurių skersmuo būtų šiek tiek didesnis už bandelės skersmenį, nes kepant produktas sumažės. Tam galite naudoti specialų presą, namuose kotletus taip pat galite formuoti naudodami kepimo žiedą.

Žingsnis 3

Puikūs mėsainių paplotėliai Žingsnis 3
Toliau kepkite mėsainių paplotėlius ant grotelių. Grilio keptuvę patepkite trupučiu aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite paplotėlius ant įkaitusio paviršiaus, pasūdykite ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies. Apverskite mėsainių paplotėlius, pasūdykite ir kepkite dar 5 minutes. Tada nuimkite nuo kaitros ir iškart dėkite ant bandelės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos