Publikavimo data: 2024-04-09
Puikūs mėsainių paplotėliai
Burgeriui tinka tik šviežia mėsa, o mėsos ir riebalų santykis turi būti maždaug 8:2. Geriausia mėsos faršą pasigaminti patiems. Renkantis jautieną pagal minkštumo laipsnį, reikia suprasti pagrindinius principus: kuo mažiau raumenų dalyvauja judesiuose, tuo ji minkštesnė. Minkščiausiomis ir brangiausiomis laikomos nugarinės dalys - nugarinė, storasis ir plonasis kraštas. Maltai jautienai idealiai tinka ir mentė, ir kaklas. Kaip pagaminti tobulus mėsainių paplotėlius - receptas žingsnis po žingsnio.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą kepimui. Į maltą mėsą įberkite šviežiai maltų pipirų. Viską gerai išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą. Kad būtų lengviau formuoti kotletukus, masė turi būti šalta.
Žingsnis 2
Paruoškite maltos mėsos pusgaminius. Formuokite ne aukštesnius kaip 2 cm aukščio kotletus, kurių skersmuo būtų šiek tiek didesnis už bandelės skersmenį, nes kepant produktas sumažės. Tam galite naudoti specialų presą, namuose kotletus taip pat galite formuoti naudodami kepimo žiedą.
Žingsnis 3
Toliau kepkite mėsainių paplotėlius ant grotelių. Grilio keptuvę patepkite trupučiu aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite paplotėlius ant įkaitusio paviršiaus, pasūdykite ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies. Apverskite mėsainių paplotėlius, pasūdykite ir kepkite dar 5 minutes. Tada nuimkite nuo kaitros ir iškart dėkite ant bandelės.
Kategorijos