Publikavimo data: 2024-05-20
Puode troškintos įdarytos cukinijos
Norėdami paruošti sveiką vitaminų vakarienę, atkreipkite dėmesį į paprastas cukinijas, kurių galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Dažnai cukinijos kepamos orkaitėje, tačiau galite jas įdaryti mėsa ir troškinti, tam tikslui naudodami gilų puodą storu dugnu. Įdarytos cukinijos, troškintos puode ant daržovių pagalvės iš svogūnų, morkų ir cukinijų minkštimo, taps savarankiškais pietumis arba vakariene, kuri paįvairins dienos valgį ir nereikės gaminti papildomo garnyro.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite svogūnus, česnakus ir morkas. Kepkite daržoves 7-9 minutes, kol morkos suminkštės, o svogūnas taps auksinės spalvos. Daržovių kepinį pagardinkite 0,5 šaukštelio druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą iš maltos mėsos ir ryžių. Ryžius 5 minutes virkite 2 puodeliuose verdančio vandens, kol jie pusiau išvirs. Išimkite ryžius į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuplaukite skysčio perteklių. Giliame dubenyje gerai sumaišykite maltą mėsą, ryžius, žoleles, 1 šaukštelį druskos ir maltus juoduosius pipirus.
Žingsnis 3
Paruoškite cukinijas ir pomidorus. Švarias cukinijas supjaustykite skersai į 3-4 maždaug 5-6 cm pločio gabalėlius. Iš kiekvieno gabalėlio išskobkite minkštimą, palikdami apačią. Šerdį supjaustykite kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais. Pripildykite cukinijų puodelius iki viršaus ryžių ir mėsos įdaru.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir pjaustytus pomidorus, išmaišykite ir ant silpnos ugnies užvirinkite. Tada įpilkite stiklinę vandens, grietinę. Įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir išmaišykite. Padažą troškinkite 3-4 minutes ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Troškinkite cukinijas. Į storadugnį puodą sudėkite pusę pakepintų svogūnų ir morkų, pusę padažo, sudėkite pusę griežinėliais supjaustytų cukinijų masės ir ant viršaus sudėkite mėsa ir ryžiais įdarytas cukinijas. Ant viršaus uždėkite likusį kepsnį ir cukinijų minkštimą. Įdarytas cukinijas ir daržoves užpilkite grietinės ir pomidorų padažu. Pastatykite keptuvę ant silpnos ugnies ir troškinkite apie 50 minučių.
Kategorijos