Publikavimo data: 2024-04-08
Puodynė
Kulinarijos vadovuose sakoma, kad "troškinys - tai orkaitėje keptas patiekalas". Tačiau kaip paruošti troškinį be orkaitės? Galite naudoti įprastus patiekalo ingredientus, tačiau ne tradicinės formos: keptas bulves, o ne bulvių košę. Kad troškinys ant viryklės iškeptų tolygiai, geriau gaminti gilioje nepridegančioje keptuvėje su dangčiu. Savo sudėtimi ir paruošimo būdu bulvių apkepas keptuvėje primena ispanišką tortiliją.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite kiaušinį, miltus, druską ir gerai išmaišykite. Sudėkite bulves, svogūnus ir įdarą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkepkite apkepą. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, išdėliokite bulves, išlyginkite jas šaukštu arba mentele. Uždarykite dangtį ir kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Kai bulvės įgaus auksinę spalvą, apverskite bulvių apkepą ir kepkite dar 15 minučių. Tada apibarstykite apkepą tarkuotu sūriu.
Kategorijos