Puodynė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Puodynė

Kulinarijos vadovuose sakoma, kad "troškinys - tai orkaitėje keptas patiekalas". Tačiau kaip paruošti troškinį be orkaitės? Galite naudoti įprastus patiekalo ingredientus, tačiau ne tradicinės formos: keptas bulves, o ne bulvių košę. Kad troškinys ant viryklės iškeptų tolygiai, geriau gaminti gilioje nepridegančioje keptuvėje su dangčiu. Savo sudėtimi ir paruošimo būdu bulvių apkepas keptuvėje primena ispanišką tortiliją.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
168 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Puodynė Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sudėkite kiaušinį, miltus, druską ir gerai išmaišykite. Sudėkite bulves, svogūnus ir įdarą. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Puodynė Žingsnis 2
Apkepkite apkepą. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, išdėliokite bulves, išlyginkite jas šaukštu arba mentele. Uždarykite dangtį ir kepkite ant vidutinės ugnies 10-15 minučių. Kai bulvės įgaus auksinę spalvą, apverskite bulvių apkepą ir kepkite dar 15 minučių. Tada apibarstykite apkepą tarkuotu sūriu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos