Publikavimo data: 2024-04-28
Pupelės ir šonkauliukai
Pupeles galima drąsiai vadinti supermaistu. Mitybos specialistų teigimu, iš 100 g šio produkto organizmas gauna pusę skaidulinių medžiagų paros normos. Be to, pupelėse yra daugiau baltymų nei bet kuriuose kituose augalinės kilmės produktuose. Tačiau pupelių paruošimas daugeliui žmonių atrodo gana sudėtingas. Pavyzdžiui, jas būtinai reikia mirkyti per naktį, o virimas užtrunka ilgai. Norėdami pašalinti šiuos sunkumus, galite naudoti konservuotas pupeles.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų. Į keptuvę sudėkite šonkauliukus. Kepkite, kol apskrus, retkarčiais pamaišydami. Apibarstykite druska ir pipirais. Perkelkite mėsą į dubenį.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Į keptuvę, kurioje anksčiau kepė mėsa, sudėkite daržoves: morkas, svogūnus ir česnakus. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Iškepkite mėsą ir daržoves. Mėsą sudėkite į kepimo indą arba anties puodą, uždenkite daržovėmis ir supilkite sultinį. Uždenkite dangčiu ir (arba) folija ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite likusius ingredientus. Likus 20 minučių iki patiekalo paruošimo, ištraukite jį iš orkaitės. Sudėkite obuolius, grybus ir pupeles. Dėkite atgal į orkaitę.
Kategorijos