Publikavimo data: 2025-08-17
Pupelių ir dešros sriuba
Sriuba su pupelėmis ir dešra - paprastas ir sotus pirmasis patiekalas, kurį galima paruošti be didelių pastangų. Pupelės gali būti šviežios arba konservuotos. Ypač skani ir soti sriuba gaunasi su įvairių rūšių dešrelėmis. Kad sriuba būtų maistingesnė, į jos sudėtį įtraukite bulvių, o jei norite daugiau vitaminų - įberkite saliero lapkočio, cukinijos ir špinatų. Kokia bus galutinė skonių kompozicija, priklauso nuo virėjo fantazijos ir šaldytuve turimų produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubos pagrindą. Į verdantį vandenį įmeskite bulves. Palaukite, kol užvirs, virkite ant silpnos ugnies. Keptuvėje su aliejumi 8-10 min. pakepinkite svogūną ir morkas. Sudėkite dešrą, troškinkite 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Sriubą užvirinkite iki virimo temperatūros. Į bulves sudėkite dešrą ir daržoves, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite konservuotas pupeles su skysčiu, jei reikia, įdėkite lauro lapą. Virkite 4-5 minutes. Išjunkite kaitlentę, palikite sriubą po dangčiu 5-10 minučių.
Kategorijos