Publikavimo data: 2024-04-06
Pupelių sriuba
Tirštos sriubos, įskaitant kreminę pupelių sriubą, yra labai maistingos, o jų skonis yra ryškesnis nei įprastų pirmųjų patiekalų. Jos yra dietinės mitybos pagrindas ir yra daug sveikesnės nei sotūs mėsos padažai. Kokybiškos pupelės turi būti sausos ir purios. Pupelių paviršius turi būti lygus ir lygus. Prieš verdant pupelių kreminę sriubą, pupeles reikia užpilti karštu vandeniu, tada blogas ir vabzdžių sugadintas produktas išplauks. Po to kelias valandas, geriau per naktį, reikėtų pamirkyti vandenyje.
Žingsnis 1
Išvirkite pupeles ir daržoves. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite pupeles, pasūdykite, sudėkite visas daržoves (bulves, morkas, svogūnus). Įdėkite 2-3 nedidelius lauro lapelius. Įberkite raudonųjų pipirų. Pupelių sriubos tyrę virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol pupelės suminkštės.
Žingsnis 2
Supjaustykite sriubai skirtus ingredientus. Nuimkite puodą nuo viryklės ir išimkite iš sriubos lauro lapus. Daržoves sutrinkite trintuvu iki tyrės. Galite trinti per sietelį - tai naudinga, nes pupelių lukštai nebus gerai susmulkinti.
Žingsnis 3
Sudėkite likusius ingredientus ir baigkite ruošti sriubą. Pagal skonį pagardinkite tyrę pipirais ir druska. Jei norite, įberkite cukraus. Įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Pastatykite puodą ant viryklės ir ant vidutinės ugnies užvirinkite sriubą. Tada iš karto nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos