Publikavimo data: 2024-04-28
Pupelių sriuba
Šči su pupelėmis patiks visiems. Ši sriuba yra soti, su mėsa ir sultiniu. Ją išvirti nėra sudėtinga. Svarbiausia nevirti pupelių kartu su mėsa, tai sugadins sriubos spalvą ir skonį. Pupeles reikia iš anksto, bent 2 valandas, pamirkyti šaltame vandenyje, tada vandenį nusunkti ir virti šviežiame vandenyje. Kai pupelės atvės, nusausinkite jas ant sietelio ir sudėkite į sultinį.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti sultinį, mėsą užpilkite šaltu vandeniu, į vandenį įmaišykite druską. Tada vandenį užvirinkite. Sudėkite mėsą į vandenį ir virkite ją ant vidutinės ugnies 60-70 minučių. Nepamirškite sultinio pertrinti per sietelį.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite svogūną ir bulves. Kopūstus susmulkinkite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Padarykite svogūnų ir morkų pastą.
Žingsnis 4
Į sultinį sudėkite smulkintus kopūstus ir smulkintą jautieną. Virkite sriubą ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 5
Tada į puodą sudėkite svogūnų ir morkų pastą, bulves ir konservuotas pupeles. Sriubą papipirinkite ir pasūdykite, įdėkite lauro lapą. Virkite sriubą ant vidutinės ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Virtą zi uždenkite dangčiu. Leiskite sriubai 10 minučių pritraukti. Sriubą galite patiekti.
Kategorijos