Purūs blyneliai su mėsa ir ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Purūs blyneliai su mėsa ir ryžiais

Blynai su mėsa ir ryžiais yra ne tik sotūs ir skanūs, bet ir gražios išvaizdos - rausvi ir auksiniai. Vos pažvelgus norisi jų paragauti ir pasimėgauti šio kepinio skoniu, prisiminti, kaip mama ar močiutė dirbdavo prie viryklės, iškepdama visą kalną rudmėsių blynų, o paskui juos patiekdavo su arbata, kompotu ar pienu. Tiesą sakant, blynai yra kiekvienos namų šeimininkės išsigelbėjimas, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
100 min.
Kalorijos
193 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Purūs blyneliai su mėsa ir ryžiais Žingsnis 1
Įdarui jautieną išvirkite pasūdytame vandenyje. Nugriebkite putas ir įberkite lauro lapą bei kvapiuosius pipirus. Uždenkite dangčiu ir virkite 40 minučių, kol suminkštės. Mėsą sumalkite per mėsmalę.

Žingsnis 2

Purūs blyneliai su mėsa ir ryžiais Žingsnis 2
Išvirkite ryžius ir įdėkite 100 g sviesto. Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pakepinkite ir sudėkite į mėsą. Ten pat sudėkite supjaustytus kiaušinius ir ryžius. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Purūs blyneliai su mėsa ir ryžiais Žingsnis 3
Blynams dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir augaliniu aliejumi. Supilkite pieną, miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Apkepkite iš abiejų pusių, dėkite į lėkštę ir aptepkite sviestu.

Žingsnis 4

Purūs blyneliai su mėsa ir ryžiais Žingsnis 4
Ant kiekvieno blyno dėkite po 2 valgomuosius šaukštus įdaro ir suvyniokite į voką. Tada apkepkite juos iš abiejų pusių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos