Publikavimo data: 2024-06-15
Purūs blyneliai su mėsa ir ryžiais
Blynai su mėsa ir ryžiais yra ne tik sotūs ir skanūs, bet ir gražios išvaizdos - rausvi ir auksiniai. Vos pažvelgus norisi jų paragauti ir pasimėgauti šio kepinio skoniu, prisiminti, kaip mama ar močiutė dirbdavo prie viryklės, iškepdama visą kalną rudmėsių blynų, o paskui juos patiekdavo su arbata, kompotu ar pienu. Tiesą sakant, blynai yra kiekvienos namų šeimininkės išsigelbėjimas, kai reikia greitai ir skaniai pamaitinti šeimą.
Žingsnis 1
Įdarui jautieną išvirkite pasūdytame vandenyje. Nugriebkite putas ir įberkite lauro lapą bei kvapiuosius pipirus. Uždenkite dangčiu ir virkite 40 minučių, kol suminkštės. Mėsą sumalkite per mėsmalę.
Žingsnis 2
Išvirkite ryžius ir įdėkite 100 g sviesto. Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pakepinkite ir sudėkite į mėsą. Ten pat sudėkite supjaustytus kiaušinius ir ryžius. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Blynams dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir augaliniu aliejumi. Supilkite pieną, miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Apkepkite iš abiejų pusių, dėkite į lėkštę ir aptepkite sviestu.
Žingsnis 4
Ant kiekvieno blyno dėkite po 2 valgomuosius šaukštus įdaro ir suvyniokite į voką. Tada apkepkite juos iš abiejų pusių.
Kategorijos