Publikavimo data: 2025-08-17
Purūs ir sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže
Mėsos kukulių skonis priklauso nuo padažo, kuris laikomas svarbiausiu kiekvieno mėsos ar žuvies patiekalo akcentu. Šiuo atveju padažas ruošiamas tarkuotų pomidorų, svogūnų, morkų pagrindu ir leidžia paruošti sultingus, sultingus mėsos kukulius. Be to, patiekalas gaunasi mažiau kaloringas, nes mėsos kukuliai ne kepami, o kepami orkaitėje su padažu. Šiuo atveju galite eksperimentuoti su malta mėsa, tada patiekalo kaloringumą galėsite valdyti dar efektyviau.
Žingsnis 1
Padažui supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje. Tada sudėkite morkas ir troškinkite, kol suminkštės. Supilkite miltus, išmaišykite ir supilkite tarkuotus pomidorus. Įberkite šiek tiek džiovintų žolelių ir troškinkite 10-15 minučių. Tada įpilkite 1 litrą vandens ir troškinkite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą suberkite ryžius, druską ir likusias sausas žoleles. Išmaišę apkepkite.
Žingsnis 3
Suformuokite mėsos kukulius ir sudėkite juos į dekoruotą indą ar formą. Užpilkite padažu ir kepkite 30 minučių 190 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos