Publikavimo data: 2024-06-22
Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro
Visi nuo vaikystės mėgstame blynus, vien pamačius juos prieš akis iškyla mūsų jaunystės vaizdai, kai mama ar močiutė stovi prie viryklės, kad įdėtų dar vieną porciją purių, minkštų, karštų ir neįtikėtinai skanių blynų. Kefyrinius blynus kepu labai dažnai ir mėgstu eksperimentuoti pridėdama įvairių ingredientų. Tai vienas iš variantų, ir labai pavykęs, nes žali svogūnai suteikia blynams naują skonį, iš deserto juos paversdami pagrindiniu patiekalu.
Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į gilų dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir sodą. Viską gerai išmaišykite plaktuvu.
Žingsnis 2
Į kefyro mišinį suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Supjaustykite žaliuosius svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus į tešlą ir išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pakilti apie 5-10 minučių.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir leiskite įkaisti. Šaukštu atsargiai paimkite tešlą už indo krašto ir dėkite ant keptuvės. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol iškeps.
Žingsnis 6
Paruoštas bulvytes sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte augalinio aliejaus perteklių.
Kategorijos