Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro

Visi nuo vaikystės mėgstame blynus, vien pamačius juos prieš akis iškyla mūsų jaunystės vaizdai, kai mama ar močiutė stovi prie viryklės, kad įdėtų dar vieną porciją purių, minkštų, karštų ir neįtikėtinai skanių blynų. Kefyrinius blynus kepu labai dažnai ir mėgstu eksperimentuoti pridėdama įvairių ingredientų. Tai vienas iš variantų, ir labai pavykęs, nes žali svogūnai suteikia blynams naują skonį, iš deserto juos paversdami pagrindiniu patiekalu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro Žingsnis 1
Supilkite kefyrą į gilų dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir sodą. Viską gerai išmaišykite plaktuvu.

Žingsnis 2

Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro Žingsnis 2
Į kefyro mišinį suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Žingsnis 3

Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro Žingsnis 3
Supjaustykite žaliuosius svogūnus griežinėliais.

Žingsnis 4

Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus į tešlą ir išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite tešlai pakilti apie 5-10 minučių.

Žingsnis 5

Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir leiskite įkaisti. Šaukštu atsargiai paimkite tešlą už indo krašto ir dėkite ant keptuvės. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol iškeps.

Žingsnis 6

Pūstos bulvytės su žaliaisiais svogūnais ant kefyro Žingsnis 6
Paruoštas bulvytes sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte augalinio aliejaus perteklių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos