Publikavimo data: 2025-08-20
Pūstos ir paprastos kefyro keptuvės
Kefyro receptų yra labai įvairių. Iš kefyro galima gaminti desertus, kepinius, padažus, salotų padažus ir blynus. Bet koks patiekalas su kefyru bus nepaprastai skanus ir paprastas. Kefyro paplotėliai gaunasi minkšti ir apetitiški. Tokį užkandį paruoškite vaikams pusryčiams, jie bus sužavėti. Blynelius ruoškite kartu su vaikais, papuoškite pagal savo skonį. Patiekite su uogiene arba uogomis. Blynelius pasiimkite į darbą kaip užkandį arba patiekite su bet kokiu gėrimu vakarienei.
Žingsnis 1
Į patogų dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Kruopščiai išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 2
Prieš tai kefyrą išimkite iš šaldytuvo. Jis turi būti kambario temperatūros, kad tešla greičiau pakiltų. Atidarykite kefyro pakelį ir supilkite jį į kiaušinių masę. Įberkite sodos.
Žingsnis 3
Persijokite miltus per smulkų sietelį, kad neliktų šiukšlių ir gumulėlių. Suberkite miltus į dubenį su kefyru ir gerai išmaišykite. Tešla turi būti panaši į tirštą grietinę. Tešlą iškočiokite ir palikite pakilti.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir šaukštu suberkite paruoštą mišinį. Kepkite kepsnelius ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Iškeptas bulvytes perkelkite į dubenį.
Kategorijos