Putinų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Putinų uogienė

Cidonijų uogienę labai lengva pasigaminti. Vaisiuose yra pektino, kuris turi lipnumą reguliuojančių savybių. Norėdami paruošti uogienę žiemai, rinkitės prinokusius arba šiek tiek nesubrendusius vaisius, pernokusių neišlaikysite. Džemą galima ruošti ir iš nuluptų, ir iš neluptų vaisių. Jei norite, kad skanėstas būtų aromatingesnis, nenuimkite odelės. Pagrindinė svarainių uogienės paslaptis - virimas didžiausioje temperatūroje.
Gaminimo laikas
450 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
160 kcal.
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Putinų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Iš vaisių pašalinkite šerdį ir sėklas ir sumalkite juos mėsmale. Supilkite cukrų į indą ir palikite 5-6 val.

Žingsnis 2

Putinų uogienė Žingsnis 2
Išvirkite svarainių uogienę. Pastatykite indą ant didelės ugnies, užvirinkite. Retkarčiais pamaišydami virkite 1 valandą. Suberkite citrinos rūgštį ir cinamoną, išmaišykite.

Žingsnis 3

Putinų uogienė Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Karštą svarainių uogienę išpilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada laikykite šaldytuve arba šaltame sandėliuke.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos