Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų uogienė
Cidonijų uogienę labai lengva pasigaminti. Vaisiuose yra pektino, kuris turi lipnumą reguliuojančių savybių. Norėdami paruošti uogienę žiemai, rinkitės prinokusius arba šiek tiek nesubrendusius vaisius, pernokusių neišlaikysite. Džemą galima ruošti ir iš nuluptų, ir iš neluptų vaisių. Jei norite, kad skanėstas būtų aromatingesnis, nenuimkite odelės. Pagrindinė svarainių uogienės paslaptis - virimas didžiausioje temperatūroje.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius. Iš vaisių pašalinkite šerdį ir sėklas ir sumalkite juos mėsmale. Supilkite cukrų į indą ir palikite 5-6 val.
Žingsnis 2
Išvirkite svarainių uogienę. Pastatykite indą ant didelės ugnies, užvirinkite. Retkarčiais pamaišydami virkite 1 valandą. Suberkite citrinos rūgštį ir cinamoną, išmaišykite.
Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Karštą svarainių uogienę išpilstykite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tada laikykite šaldytuve arba šaltame sandėliuke.
Kategorijos