Publikavimo data: 2024-06-15
Putinų uogienė su pektinu
Pektinas yra vienas populiariausių tirštiklių visame pasaulyje. Jį lengvai naudoja ir gamintojai, ir namų šeimininkės. Tai tirštiklis, kuris gali būti naudojamas gaminant uogienes, drebučius, drebučius ir kisielius. Virėjai mėgsta pektiną dėl to, kad jis ne tik gerai suformuoja reikiamą tirštą produkto struktūrą, bet ir neturi įtakos gatavo produkto kvapui, spalvai ir skoniui. Jo galima dėti net į vaisių, kurių sudėtyje iš pradžių buvo natūralaus pektino, pavyzdžiui, į svarainių uogienę.
Žingsnis 1
Išvirkite uogienę. Sudėkite svarainius į puodą, užpilkite vandeniu. Virkite 20 minučių. Į puodą suberkite cukrų ir nuolat maišydami virkite dar 20 minučių. Cukraus kristalai turi visiškai ištirpti.
Žingsnis 2
Įdėkite pektino. Supilkite pektiną į stiklinę ir įpilkite vandens iki pusės stiklinės. Nuolat maišykite šaukšteliu, kol mišinys taps beveik vientisas. Nuolat maišydami supilkite stiklinės turinį į puodą. Virkite 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite uogienę saugojimui. Įdėkite uogienę į sterilų stiklainį ir uždarykite dangteliu. Palikite atvėsti kambario temperatūroje. Kai uogienė visiškai atvės, perkelkite ją laikyti į vėsią, tamsią vietą.
Kategorijos