Publikavimo data: 2024-05-25
Pyragas su bulvėmis ant kefyro
Kefyro pyragas su bulvėmis yra labai populiarus patiekalas, jo ingredientų visada yra, o receptas paprastas. Pirmiausia į formą supilama dalis tešlos, tada išdėliojamas paruoštas bulvių įdaras ir supilama likusi skysta tešla. Pyragą galima kepti orkaitėje arba multivarške. Tešla gaminama majonezo, grietinės, vandens, pieno, grietinės arba kefyro pagrindu. Tešlai skirti pieno produktai gali būti net šiek tiek rūgštūs. Tešlos konsistencija turi priminti tirštą grietinę.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite 2 kiaušinius. Suberkite sodą ir druską. Išmaišykite. Supilkite kefyrą. Pradėkite plakti tešlą mikseriu lėtu greičiu. Palaipsniui įmaišykite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps grietinės konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite bulvių įdarą. Kepkite svogūnus saulėgrąžų aliejuje, kol taps auksiniai. Sumaišykite bulves, kepintus svogūnus, druską ir prieskonius.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Trečdalį tešlos tolygiai paskirstykite ant formos dugno. Ant viršaus tvarkingai sudėkite įdarą ir užpildykite likusia tešla. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos