Publikavimo data: 2024-06-12
Quinoa dubuo
Pasak legendos, dubenis išrado Buda. Po meditacijos jis vaikščiodavo gatvėmis su giliu dubeniu, į kurį praeiviai dėdavo maisto. Dažniausiai ryžius, pupeles, daržoves ir žoleles. Rezultatas buvo subalansuotas ir sveikas maistas. Ši idėja išliko iki šių dienų. Dubenėlis dažniausiai ruošiamas su kvinoja. Iš pradžių patiekalas buvo laikomas vegetarišku. Į šiuolaikines versijas neatmetama galimybė įtraukti žuvies, jūros gėrybių, kiaušinių ir sūrių. Paprastai produktai tarpusavyje nemaišomi, o valgomi atskirai.
Žingsnis 1
Paruoškite tofu. Supjaustykite tofu vidutinio dydžio gabalėliais. Į gilų dubenį išspauskite pusės laimo sultis, supilkite sojų padažą ir išmaišykite. Į mišinį sudėkite sūrį ir palikite 5 minutes pastovėti.
Žingsnis 2
Kol tofu sūris marinuojasi, 2-3 minutes keptuvėje su sezamų aliejumi pakepinkite imbierą. Į kvepiantį aliejų siųskite marinuotą sūrį ir 4-5 min. kepkite, kol taps auksinės spalvos. Iškepusį imbierą išimkite. Sūrio griežinėlius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Žingsnis 3
Susmulkinkite likusius ingredientus. Vyšnias supjaustykite į dvi dalis, papriką ir agurką - vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 4
Surinkite dubenėlius. Į gilų dubenį sudėkite virtą kvinoją, šalia išdėliokite salotų lapus, vyšnių puseles, agurkų ir paprikų griežinėlius bei keptą tofu. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
Kategorijos