Publikavimo data: 2024-04-05
Quinoa su daržovėmis
Kvinoja turi daug baltymų ir savo amino rūgščių sudėtimi gali pakeisti mėsą. Virtos kvinojos sėklos yra švelnaus riešutų skonio ir malonios grūdėtos tekstūros, o derinant jas su daržovėmis jos tampa skanesnės ir sveikesnės. Kvinoja gali būti baltos, juodos arba raudonos spalvos. Jei norite, kad kvinojos masė su daržovėmis būtų traški, rinkitės raudoną arba juodą kvinoją - šios veislės puikiai išlaiko savo formą. Šiame recepte siūloma rinktis iš šių variantų.
Žingsnis 1
Pradėkite kepti daržoves. Į įkaitintą keptuvę sudėkite grybus, brokolius ir morkas ir kepkite 7-10 minučių. Įpilkite šiek tiek vandens, įberkite druskos ir troškinkite po dangčiu, kol išvirs, dar apie 10 minučių. Kai daržovės bus paruoštos, sudėkite špinatus ir 1-2 min. pamaišykite. Tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite kvinoją. Įkaitinkite sausą keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite kvinoją iki auksinės spalvos. Sumažinkite ugnį ir užpilkite vandeniu taip, kad jis apsemtų kvinoją 0,5-1 cm. Pagal skonį pasūdykite ir uždenkite dangčiu. Virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, kol vanduo visiškai įsigers. Kynva taps minkšta ir padidės.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus. Sumaišykite virtą kvinoją su daržovėmis. Pagal poreikį pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite keptuvėje pašilti apie 2-3 minutes.
Kategorijos