Rankovėje kepta žąsis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Rankovėje kepta žąsis

Žąsis ant stalo nuo vaikystės siejama su šventėmis. Tiems, kurie mano, kad tai sudėtingas patiekalas, norėčiau pasidalyti paprastu receptu, nereikalaujančiu kulinarinių įgūdžių. Žąsis gaunasi labai sultinga, minkšta ir beprotiškai skani.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
180 min.
Kalorijos
405 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
38 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.18/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Jei turite šaldytą žąsį, lėtai atitirpinkite ją šaldytuve. Išimkite vidurius, nuplaukite ir nusausinkite.

Žingsnis 2

Rankovėje kepta žąsis Žingsnis 2
Įtrinkite skerdeną druska - 1 didelis šaukštas druskos 1 kg svorio. Nebijokite persūdyti, žąsys per daug druskos neišlaikys.

Žingsnis 3

Uždenkite maišeliu arba audiniu ir padėkite į šaldytuvą arba į balkoną 10 valandų.

Žingsnis 4

Rankovėje kepta žąsis Žingsnis 4
Atskirame dubenyje paruoškite padažą: sumaišykite saulėgrąžų aliejų, sojų padažą, adžiką, česnaką.

Žingsnis 5

Rankovėje kepta žąsis Žingsnis 5
Marinuotą žąsį iš išorės ir iš vidaus gerai įtrinkite padažu ir palikite šaltoje vietoje 2 valandoms.

Žingsnis 6

Rankovėje kepta žąsis Žingsnis 6
Paukštį įdėkite į rankovę ir tvirtai suriškite iš abiejų pusių.

Žingsnis 7

Sudėkite žąsį ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 3 valandas 160 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, paukštienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, agurkų sezonas, pomidorų sezonas, ant grotelių keptas maistas, žąsų patiekalai, Naujųjų metų išvakarių šventė, receptų knyga

Kategorijos