Publikavimo data: 2025-08-18
Rankovėje kepta žąsis
Žąsis ant stalo nuo vaikystės siejama su šventėmis. Tiems, kurie mano, kad tai sudėtingas patiekalas, norėčiau pasidalyti paprastu receptu, nereikalaujančiu kulinarinių įgūdžių. Žąsis gaunasi labai sultinga, minkšta ir beprotiškai skani.
Žingsnis 1
Jei turite šaldytą žąsį, lėtai atitirpinkite ją šaldytuve. Išimkite vidurius, nuplaukite ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Įtrinkite skerdeną druska - 1 didelis šaukštas druskos 1 kg svorio. Nebijokite persūdyti, žąsys per daug druskos neišlaikys.
Žingsnis 3
Uždenkite maišeliu arba audiniu ir padėkite į šaldytuvą arba į balkoną 10 valandų.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje paruoškite padažą: sumaišykite saulėgrąžų aliejų, sojų padažą, adžiką, česnaką.
Žingsnis 5
Marinuotą žąsį iš išorės ir iš vidaus gerai įtrinkite padažu ir palikite šaltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 6
Paukštį įdėkite į rankovę ir tvirtai suriškite iš abiejų pusių.
Žingsnis 7
Sudėkite žąsį ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 3 valandas 160 °C temperatūroje.
Kategorijos