Publikavimo data: 2024-06-13
Rankovės pjaustymas
Kotletai rankovėje būna labai skanūs, minkšti ir sultingi, bulvės išmirkytos mėsos sultyse ir prieskoniuose. Šis sotus patiekalas yra nepaprastai minkštas, aromatingas ir atrodo labai apetitiškai. Rankovėje kepti kiaulienos, jautienos ar vištienos kotletai puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei, taip pat šventiniam stalui. Reikia nepamiršti, kad nuo orkaitės karščio rankovė išsipučia. Todėl dėkite ją ant kepimo skardos taip, kad ji nesiliestų su orkaitės sienelėmis ir skliautu.
Žingsnis 1
Paruoškite ir marinuokite mėsą. Kiaulieną supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Kiekvieną gabalėlį gerai apskrudinkite iš abiejų pusių. Česnakus išspauskite per presą. Kiekvieną mėsos gabalą įtrinkite česnakų, druskos ir pipirų mišiniu. Palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite bulves. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, užpilkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Į kepimo rankovę pakaitomis sudėkite mėsą ir bulves. Suriškite rankovę iš abiejų pusių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos